Officiellt: Alex Dyer lämnar Östersund för Elfsborg

Officiellt Alex Dyer lämnar Östersund för Elfsborg

Elfsborg köper Östersunds lagkapten Alex Dyer

Östersund var kanske Allsvenskans största överraskning då man som nykomlingar stod för en spelmässigt briljant säsong. Nu börjar dock tappet av spelare och den första spelaren som flyttar vidare är lagkaptenen Alex Dyer.

Östersund chockade Allsvenskan 2016 på flera sätt. Graham Potter valde att spela passningsfotboll hela tiden, även på bortaplan mot topplag, vilket bland annat gav en 0-3-seger borta mot mästarna Malmö FF. Man var verkligen en frisk fläkt och spelade med en häftig fart och flärd, speciellt under hösten.

En av de viktigaste spelarna i Östersunds lagbygge var innermittfältaren Alex Dyer. Med sin spelskicklighet och rörlighet var 26-åringen ofta navet på mittfältet. Han bar också lagkaptensbindeln vilket dessutom bevisar vilken viktig kugge han var utanför planen. Men nu drar engelsmannen vidare till serierivalen Elfsborg.

Snittar mål var fjärde match

Östersund bekräftar på sin officiella hemsida att Dyer lämnar klubben med omedelbar verkan för att spela för Elfsborg. Därmed stannar Dyer på 85 matcher och 19 mål, ett mycket fint snitt för en innermittfältare.

Dyer är född och uppvuxen i England där han fostrades i Northamptons ungdomsakademi. Han hamnade i Östersund via sejourer i Wealdstone och Welling. Dyer är även landslagsman för Montserrat.

Affären har varit på gång ett par veckor och Dyer väntas få en bra lön i Elfsborgs lönelista.

Även Andrew Stadler, Hampus Nilsson och Walid Atta lämnar ÖFK bekräftar klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply