Officiellt: Akseli Pelvas till Falkenbergs FF

Falkenberg värvar finskt

Allsvenska klubben Falkenbergs FF höll sig med nöd och näppe kvar i högstaserien. Nu förstärker man med en finsk landslagsman för att hålla sig kvar även nästa år.

Det var på håret som Falkenbergs FF undvek degradering till Superettan, efter att man gick segrande kvalmötena mot Sirius. Nu förstärker man för att se till att man inte åker ur nästa år, utan får fortsätta i Allsvenskan även efter nästa år. Det är finske landslagsanfallaren Akseli Pelvas från SJK.

– Det är roligt. Jag är glad och ser verkligen fram emot att komma till Falkenberg och spela i allsvenskan. Jag vet att Falkenberg inte är en av de största klubbarna och inte har mest pengar men min agent Teemu Turunen, som spelat här, säger att det är en klubb som spelar fin fotboll och verkligen tar hand om sina spelare och att det är en klubb med stor potential, säger 26-åringen till hemsidan.

Han spelar helst som anfallare, men kan ta plats ute på båda kanterna, även om högern är det mer naturliga.

– Jag har mest spelat anfallare under min karriär, men de senaste åren har jag spelat yttermittfältare. Jag trivs bäst på högerkanten. Där blir allt mer naturligt för min vänsterfot. Jag hoppas att jag kan bidra med det lilla extra till Falkenberg, med mina kvalitéer, säger han till hemsidan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply