Officiellt: AIK värvar Stefan Silva

Officiellt: AIK värvar Stefan Silva
bet365

Stefan Silva är klar för AIK

Nu är det officiellt. AIK värvar Stefan Silva, skriver klubben på sin hemsida.

Stefan Silva återvänder till Allsvenskan efter ett år i Palermo. 27-åringen är klar för AIK. Han har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 31 december 2020, meddelar den svenska klubben på sin officiella hemsida.

Anfallaren är nöjd med övergången.

– Det känns fantastiskt att äntligen få spela för Sveriges största klubb. Jag ser fram emot att få springa ut på Friends Arena i den svartgula tröjan, säger Silva till AIKs hemsida.

”Ett tydligt hot”

Björn WesströmAIKs sportchef, ser fram emot att få se Silva spela för klubben.

– Stefan är en offensivt balanserad spelare som är avig och ett tydligt hot att hantera för såväl etablerade som utspridda försvar. Han utgår i en position som forward från säsongsstarten, men vi ser också potentialen i att han även kan spela som mittfältare beroende på vilken balans som vi önskar, säger Wesström till AIKs hemsida.

Dessutom gläds Wesström av att en spelare med Silvas bakgrund är klar för AIK.

– Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utvecklingen av AIK Fotboll.

Sundsvall, Sirius och Akropolis

Tidigare under karriären har Silva spelat för GIF SundsvallSirius och AkropolisAIK blir anfallarens fjärde svenska klubb på seniornivå.

Andra artiklar på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply