Officiellt: Achraf lämnar Real Madrid för Dortmund

Officiellt: Achraf lämnar Real Madrid för Dortmund

Dortmund hämtar in Achraf från Real Madrid

Ytterbacken ansluter från den spanska huvudstadsklubben. Detta då han skrivit på ett lånekontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Borussia Dortmund och Real Madrid är överens om en flytt för ytterbacken Achraf Hakimi. Ytterbacken som representerade Marocko i sommarens VM-slutspel har kommit fram under de senaste säsongerna från marängernas ungdomskategorier men har haft det svårt att ta en startplats. Med värvningen av Álvaro Odriozola har spelaren blivit tredjevalet och går därför på lån över de kommande två säsongerna.

– Achraf Hakimi är en ung och dynamisk försvarare som som spelat på högsta nivå med Real Madrid och det marockanska landslaget, säger Dortmunds sportchef Michael Zorc.

Den gångna säsongen blev det totalt 16 framträdanden och två mål i Real Madrid. Han spelade även samtliga matcher för Marocko i Fotbolls-VM.

Spelaren ansluter till Dortmunds försäsongsläger i USA den 18 juli.

Kan återvända efter två år

I Real Madrid har man tro på att spelaren kan komma att bli något stort. Därför har man lånat ut marockanen till Dortmund och det är inte första gången man använder sig av denna taktik. Tidigare har bland annat Dani Carvajal tillbringat ett antal säsonger i Bayer Leverkusen i den tyska ligan innan han återvände för att ta en startplats på Estadio Santiago Bernabéu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply