Officiellt: Abdul Razak snart klar för IFK Göteborg

Officiellt Abdul Razak snart klar för IFK Göteborg

AFC Eskilstunas mittfältare har snart kritat på för IFK Göteborg

IFK Göteborg kanske inte har så gott om pengar som ärkerivalerna Malmö FF har, men man vässar ändå truppen inför säsongen. Första nyförvärvet är den förre Manchester City-spelaren Abdul Razak som ansluter från AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna gjorde en kontroversiell flytt från Solna till Eskilstuna på grund av bättre stöd från kommun och bättre utvecklingsmöjligheter i en stad utan något annat Allsvenskt herrlag. Man hade en del riktigt bra spelare förra säsongen i Superettan som imponerade när AFC gick upp och inte helt oväntat nog så skulle större klubbar ha ögonen på dessa spelare.

Ett av namnen har IFK Göteborg snart gjort klart med. Det har knappt gått några rykten om att Abdul Razak skulle lämna AFC Eskilstuna för IFK Göteborg, men Fotbollskanalen avslöjade under torsdagen att Razak är på läkarundersökning hos Göteborg. Den 24-åriga mittfältaren kommer skriva på ett kontrakt med klubben om läkarundersökningen inte går helt fel.

Fostrad i Manchester City

Abdul Razak är från Elfenbenskusten men flyttade till England som ung. Först spenderade han två år i Crystal Palace innan han fostrades i Manchester Citys akademi mellan 2010 och 2013. Därefter har han spelat för Anzi Makhachkala, West Ham, OFI Crete, Doncaster och senast AFC som han har spelat i sen i somras. IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är hoppfull om det kommande nyförvärvet.
– Det är inte klart helt. Det är lite detaljer som återstår fortfarande, sa Gren till Fotbollskanalen och fortsatte:

Är du förhoppningsfull?
– Ja, annars hade jag inte tagit hit honom på läkarundersökning.

Även Isaac Kiese Thelin har varit på gång till IFK Göteborg som har uppgraderat Kamratgården med hybridgräs.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply