Officiellt: 1. FC Köln sparkar tränaren – efter nedflyttningsplats i ligan

FC KÖLN SPARKAR TRÄNAREN, SOM INTE VUNNIT EN MATCH PÅ 14 omgångar

FC Köln meddelade under dagen att man sparkar Peter Stöger, som egentligen hade kontrakt till juni 2020.

Förra säsongen ledde han laget till en femte plats i Bundesliga, vilket betydde en Europa League plats för första gången på 25 år.

Men den här säsongen har varit en stor besvikelse för laget som på 14 omgångar i Bundesliga inte tagit en enda vinst, utan bara 3 oavgjorda och 11 förluster.

Det betyder att laget ligger riset till i tabellen och har 9 poäng upp till Freiburg som är på en nedflyttnings-kval plats.

– Vårt ansvar är att försöka göra allting för att stanna kvar i ligan. Fram tills nyligen hoppades vi att vi kunde göra det under konstellationen med Peter, hans personal och hans spelare. Trots det positiva resultatet mot Schalke har vi inte längre den övertygelsen, säger klubbens president Werner Spinner i en kommentar på klubbens hemsida.

Så här säger Peter Stöger själv:

”Det var klart för oss på fredagen att Schalke-matchen skulle vara vår sista. Vi bestämde oss för att vänta till söndag för att kommunicera detta för att fullt ut koncentrera sig på matchen. Det är i klubbens bästa intresse och speciellt laget som ett beslut gjordes och klarhet återställdes. Till spelarna, personalen i klubben, fansen och staden Köln: du har blivit kära till hjärtat av Manni Schmid och jag, och vi kommer att hålla våra fingrar korsade att min efterträdare lyckas behålla 1. FC Köln i Bundesliga”

Även assisterade tränaren Manfred Schmid kommer skilja sig åt med klubben.

MEN DET HAR GÅTT RÄTT BRA I EUROPA LEAGUE

Trots dom usla resultaten i ligan så har FC Köln kunnat prestera bättre i Europa League, och ligger för tillfället på en andra plats efter fem omgångar.

FC Köln har Arsenal i gruppen, som ligger 1a. Men man lyckades faktiskt vinna mot dom hemma med 1-0 och har nu fyra poäng upp till Premier League klubben.

Dock så ligger man väldigt tätt med dom två andra lagen, Crwena Zvezda och BATE Borisov.

EUROPA LEAGUE GRUPP H:

LAG SPELADE MATCHER VINSTER OAVGJORDA FÖRLUSTER MÅLSKILLNAD POÄNG
Arsenal 5 3 1 1 +4 10
FC Köln 5 2 0 3 0 6
Crwena Zvezda 5 1 3 1 0 6
BATE Borisov 5 1 2 2 -6 5

Uppdaterad: 3 December 2017

 

U19 TRÄNARE TAR ÖVER

När både huvudtränaren och assisterade tränaren lämnar sina arbeten så tar då Stefan Ruthenbeck över tills vintersäsongen.

Hans team kommer bli Kevin McKenna och Markus Daun, liksom nuvarande målvakten Alexander Bade.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply