Oavgjort i årets första el clasico

Barcelona tog ledningen efter 50 minuter i årets första el clasico. Lionel Messi frispelade Cesc Fabregas som enkelt kunde placera in 0-1 bakom en chanslös Diego Lopez. Gästerna såg ut att hålla den ledningen trots att Real Madrid skapade väldigt många chanser.

Drygt tio minuter innan slutsignalen chippade Messi elegent in bollen över Diego Lopez i Real-målet, men argentinarens mål vinkades av för offside.

I den 83:e matchminuten kvitterade hemmalaget genom Varane, Efter en hörna så vann fransmannen en nickduell mot Gerard Pique och nickade in det viktiga 1-1 målet.

Xavi nöjd med resultatet.

– Det är ett bra resulutat för oss, men vi kunde ha gjort fler mål, säger katalanen efter matchen.

Varane hyllades efter matchen.

– Mourinho och mina lagkamrater gratulerade mig efter matchen. De tyckte att jag gjorde ett bra jobb och det är det viktiga, säger fransmannen.

Lite fakta om matchen.

Varane blev den första utländska försvararen sedan Roberto Carlos som nätar för Real Madrid mot Barcelona på Bernabéu.

Özil har nu spelat fram till fem mål i el clasico. Ingen annan Real Madrid-spelare gjort fler assist sedan 1998.

Cristiano Ronaldo var hemmalagets kapten för kvällen. Det var första gången på 60 år som en utländsk spelare fick bära kaptensbindeln för Real Madrid i ett el clasico.

Barcelona fick tre frisparkar emot sig – katalanerna fick syna tre gula kort. Real Madrid drog på sig 18 frisparkar – marängerna fick syna det gula kortet tre gånger.

Lionel Messi är inblandad i 18 av Barcelonas senaste 27 mål i rivalmötet. Elva mål och sju assists.

Returmötet spelas den 27:e februari på Camp Nou.