Nytt Boateng-mål bäddade för seger

Schalke inledde säsongens Champions League-spel genom att ta emot Steaua Bukarest från Rumänien hemma i Tyskland.

Hemmalaget inledde starkast och skapade sin första fina chans efter drygt tio spelade minuter. Ungraren Adam Szalai fick till ett fint skott mot mål, men Steaua-målvakten Tătăruşanu stod i vägen.

Under den första halvlan av den första halvleken imponerar Schalke spelmässigt och skapar en hel del mot Steauas mål. Tack vare Tătăruşanu kan Steaua pusta ut och hålla siffrorna nere när de kliver ut i pausvilan efter en mållös första halvlek.

Japanen Uchida fick äran att inleda målskyttet sedan han löpt längs högerkanten med bollen i sitt förvar. Uchida slår ett välriktat inlägg mot den centrala delen av straffområdet, men ingen anfallare når fram till bollen. Inlägget studsar vidare och hittar så småningom in i mål bakom Tătăruşanu.

Nyförvärvet Kevin Prince Boateng utökade målskyttet efter drygt 80 spelade minuter när han placerar in bollen i mål. Szalai spelade in bollen till en centralt belägen Draxler, som i sin tur frispelade Boateng.

Framspelaren Julian Draxler kom sedan att avsluta målskyttet med sitt 3-0-mål. Tysken spelades sopren framför mål och hann lyfta bollen över utrusande Tătăruşanu.

Slutresultatet skrivs till 3-0 och Schalke bör vara riktigt nöjda med sin fina inledning av årets Champions League-spel.