Nyförvärvet Martins avgjorde Valenciaderbyt

Redan kl 12.00 sparkades dagens första heta match igång då Levante tog emot Valencia i det beryktade Valenciaderbyt.

Hemmalaget Levante valde tidigt att inta en avvaktande position och lät gästande Valencia att styra och ställa. Trots sin defensiva inställning lyckades Nabil El Zhar skapa matchens första chans. Mittfältaren vaskar fram en chans efter att ha sprungit sig fri och får iväg ett skott, vilket går en bit utanför Guatias stolpe.

Minutrarna efter El Zhars skott börjar Valencia hitta igenom försvaret. Tino Costa och Jonas skapar chans efter chans och får iväg flera skott mot Munúa i Levantes målbur, dock utan någon större framgång.

Efter en period av hård press från bortalaget lyckas Levante bomba in 1-0 genom Obafemi Martins. Gustavo Munúa får tag i bollen efter ett Valencia-anfall och drar till med en lång utspark. Tack vare sin snabbhet kan Obafemi Martins löpa förbi backarna i Valencia och därefter plocka ned bollen för att sedan bomba in bollen bakom chanslöse Guatía i Valencias mål.

Trots ännu större press från Valencia så stod sig resultatet och Martins blev stor matchhjälte med sitt avgörande mål. I och med segern klättrade Levante upp till plats 11 i ligatabellen.

Nedan kan ni se Obafemi Martins vackra mål.