Nyförvärv räddade poäng åt Hannover

På söndagsaftonen skulle den första omgången av Bundesliga avslutas. Hannover 96 tog emot Schalke 04 på AWD-Arena i en, som det visade sig, jämn tillställning.

Den första halvleken präglades av ett böljande spel, där inte något av lagen skapade några farligare målchanser. Klas Jan Huntelaar var nära på att få in bollen i en mycket snäv vinkel, men i sista stund kunde Hannover-försvaret rensa undan på mållinjen.

Matchens första mål skulle komma i den 43:e matchminuten. Hemmalaget fick en frispark långt ute till vänster som Christian Pander fick ta hand om. Pander nådde det brasilianske nyförvärvet, Felipe, som smög sig in bakom Schalke-försvaret och nickade in 1-0.

Innan halvleken blåstes av, fick Hannover ytterligare en möjlighet när Schlaundraff nickade en målvakts retur tätt utanför.

Efter de första 45 var hemmalaget det bättre sådana. Man hade trots allt skapat vassare målchanser även fast gästerna hade fler avslut på Zieler i Hannover-målet.

Men i den andra halvleken skulle gästerna från Gelsenkirchen få in kvittering. Vem om inte Klas Jan-Huntelaar gjorde gästernas mål, efter en fin djupledspassning från mittfältaren Lewis Holtby. Holländaren kunde i sin tur finta bort Hannovers Felipe och läckert lägge in den lågt vid den bortre stolpen.

Gästerna fortsatte framåt och var ytterst nära på att ta ledningen i den 58:e matchminuten. Efter att Zieler kommit alldeles för långt ut, hade Lewis Holtby öppet mål, men tog för lång tid på sig. Zieler hann in i målet och kunde avvärja Holtbys skott med vänsterfoten.

Men Holtby behövde inte lång tid på att revanschera sig. Blott sex minuter senare, nådde Jermaine Jones den 21-årige mittfältaren med ett perfekt inlägg, som han placerade in med huvudet. Schalke hade nu vänt matchen och Hannover skulle jaga en kvittering.

Trots det fortsatte gästerna att mata på och förblev det mer spelförande laget. Hannover fick en farlig möjlighet några minuter senare när en framlöpande Christian Pander fick ett farligt skottläge, som dock styrdes ut till hörna.

Trots en relativt massiv Schalke press, skulle hemmalaget till slut få sin kvittering. Efter ett fint samarbete mellan inbytte Artur Sobiech och Jan Schlaundraff, kunde den sistnämnde till slut nå en annan inhoppare – nämligen nyförvärvet Adrian Nikci som petade in 2-2.

Några fler mål blev det inte på AWD-Arena. Hannover och Schalke delade på poängen efter en fartfylld och chansrik andra halvlek. Hannover tar sig an Wolfsburg i den andra omgången och Schalke spelar sin hemmapremiär mot Augsburg i nästa vecka.