Nya kontrakt för Ángel Correa och José Maria Giménez med Atlético Madrid

Nya kontrakt för Ángel Correa och José Maria Giménez med Atlético Madrid

Atlético Madrid säkrar framtiden

På onsdagsmorgonen skriver Diario MARCA att Atlético Madrid har skrivit nya kontrakt med José Maria Giménez och Ángel Correa, två spelare vars utköpsklausuler höjts.

Under Diego Pablo Simeones ledning har Atlético Madrid börjat satsa på allt mer unga spelare. Namn som Yannick Carrasco, Ángel Correa, Luciano Vietto, Matías Kranevitter och José Maria Giménez är endast några av spelarna som anslutit och den spanska huvudstadsklubben och nu har den rödvita klubbledningen förbättrat kontraktet med flertalet av de yngre spelarna.

Sen tidigare har klubben höjt både lön och utköpsklausul för målvakten Jan Oblak (60 miljoner euro), de båda försvararna Lucas Hernández och Diego Godín samt Antoine Griezmann (85 miljoner euro). Nu rapporterar den huvudstadsbaserade tidningen Diario MARCA att både försvararen José Maria Giménez och anfallstalangen Ángel Correa har skrivit på nya kontrakt med klubben. Enligt tidningen kommer längden på spelarnas kontrakt (2018 respektive 2019) inte att påverkas men likt fallen med Oblak och Griezmann kommer klubben att höja både spelarnas löner och utköpsklausuler.

Atlético som de senaste säsongerna har växt ut till en av Europas bästa fotbollsklubbar kommer även att göra samma sak med flertalet spelare i klubben för att undvika att spelaren lämnar den kommande sommaren, då flera spelare ska vara intressanta för klubbar runt om i Europa och framför allt Premier League.

Manchester United – intresserade av flera Atléticospelare

En av de klubbar som varit mest intresserade av att värva spelare från Atlético Madrid är Manchester United. Redan under Sir Alex Fergusons tid var man väldigt intresserade av att värva Koke och Saúl detta medan den sistnämnde fortfarande spelade i Atléticos ungdomslag. Även Jan Oblak ska vara ett namn som är intressant för Premier League-klubben, detta då David De Gea sägs vara nära en övergång till Real Madrid.

Även Jose María Giménez och Ángel Correa har haft erbjudande från den engelska ligan, detta från Manchester City respektive Liverpool.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply