Ny vinst för Milan – Nocerino tvåmålsskytt

Den svenske anfallaren Zlatan Ibrahimovic och mittbacksstjärnan Thiago Silva har lämnat Milan, och klubben letar nu febrilt efter ersättare. Men spelmässigt ser det bra ut ändå för Milan som fortsätter att vinna. Inför dagens match mot CD Olimpia har man vunnit två raka matcher mot tyska Schalke 04 och Chelsea, som i våras vann Champions League. Båda matcherna slutade med 1-0-vinst för italienarna efter mål av Emanuelson, men idag var det en annan spelare i huvudrollen.

Robinho sköt snyggt in ledningsmålet efter att han vände bort sin försvarare. Bollen satt vid målvaktens vänstra stolpe och det skulle bli mer från Milan. Nocerino fick göra mål när han efter 37 minuters spel nickades fram av brasilianaren Robinho. Mittfältaren blev helt fri och gjorde inget misstag. Och ytterligare ett mål skulle det bli när en vacker boll på djupet från Robinho tog sig fram till en fri Abate. Högerbacken brände dock första läget, men fick sedan in bollen snabbt framför mål där en viss Nocerino petade in sitt andra mål i matchen.

I den andra halvleken var det inte mycket till fotboll, där Milan främst luftade sina spelare. CD Olimpia reducerade visserligen genom Escalante från nära håll, men italienarna vann matchen med 3-1. Robinho låg bakom en hel del i matchen och stärker sin position i laget. Samtidigt gjorde Cristante ett intressant inhopp i matchen. Cristante är född 1995 och är absolut ett intressant namn för framtiden. Men vi får se vilka som får spela den 8 augusti. Då väntar Real Madrid på Yankee Stadium.