Ny sjuk match på Madejski

Usla Reading låg på jumboplatsen inflr matchen med endast en seger under säsongen. Även Arsenal har inlett säsongen högst tveksamt men skulle med en seger kunna gå upp på femte plats, platsen som är nära den man vill nå.

Och som det började för Arsenal. Man rullade ut Reading efter noter vilket även bollinnehavet visade i första, 70-30 till bortalagets fördel. Det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma, det fick bli Podolski. Efter ett fint inlägg från Gibbs tog han först med den, sen avslutade från nära håll, kyligt bredvid Federici.

18 minuter senare, i den 32a minuten kom även 0-2. Nu var det Podolski som skulle göra ett likadant inlägg som Gibbs gjorde, men till lille Cazorla som störtade fram och nickade in bollen. Vänsterkanten var dagens recept för gästerna. Två minuter efter Cazorlas mål var det dags igen. Gibbs slog åter igen ett inlägg till Cazorla som denne gången sköt en volley som touchade försvarare innan bollen gick in.

Men en målfest är nästan en garanti på Madejski Stadium i år. En kvart in i andra bar vänsterkanten åter igen frukt. Lukas Podolski spelade in till Santi Cazorla som enkelt kunde skjuta in sitt första hattrick i Premier League.

Svettet och dåliga minnen från en viss Newcastle match kom in i hjärnan hos Arsenalanhängarna. Le Fondre rundade Szczesny enkelt efter en fin pass från Jay Tabb fem minuter efter 0-4. Och sen dröjde det bara fem minuter innan Kébé efter en usel pass ifrån Gibbs, samt nonchalant försvarsspel från Mertesacker.

Matchen skulle dock dödas av Theo Walcott, som fick testa sin önskade Striker-position idag. Med tio minuter kvar fick han en fin passning ifrån Cazorla innan han vände ifrån Gorkss, för att sedan kallt rulla in 2-5.

Det blev även slutresultatet och Arsenl kan glädja sig med en anfallsbesättning i storform och tre poäng rikare i toppfighten.