Ny Real Madrid-tränare – kan få sparken om några dagar

Ny Real Madrid-tränare - kan få sparken om några dagar

Förbundet upprörda – kan sparka Julen Lopetegui innan premiären

Det var under gårdagen som det blev klart att Real Madrid gjort med klart med en ny tränare. Det blev då, ganska oväntat, den spanska förbundskaptenen Julen Lopetegui. Nu kan basken dock få sparken från spanska fotbollslandslaget, redan innan mästerskapet har börjat.

Just nu är Spanien VM-trupp 2018 i Ryssland för att slipa på förberedelserna inför premiären som spelas mot Portugal på fredag den här veckan. Spanien är ju tillsammans med de regerande EM-mästarna de stora favoriterna att gå långt i VM:s Grupp B.

Men nu kan det komma in oväntade problem för spanjorerna. Det handlar nämligen om att förbundskaptenen Julen Lopetegui kan sparkas redan innan fredagen.

Vansinniga på förbundet

Det spanska fotbollsförbundet, i alla fall en del representanter, uppges vara väldigt upprörda på Lopetetguis val att bli presenterad som ny Real Madrid-tränare. Åtminstone så här tätt inpå ett världsmästerskap i fotboll.

Det är det spanska fotbollsförbundets ordförande, Luis Rubiales, som verkar vara mest förbannad på situationen, och har själv sagt enligt den spanska tidningen Marca att de ska ta ett beslut om förbundskaptenens vara eller icke vara under VM.

Dock verkar fler representanter vara lugnare med den här situationen. Något som talar för att Lopetegui får fortsätta vid landslagsbänken under VM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply