Fredrik Reinfeldt – kan bli ny ordförande i Svenska fotbollförbundet!

Fredrik Reinfeldt – kan bli ny ordförande i Svenska fotbollförbundet

Fredrik Reinfeldt har blivit nominerad till ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet!

Vem blir ny ordförande i Svenska fotbollförbundet? Karl-Erik Nilsson har officiellt sagt upp sig från posten som ordförande i Svenska fotbollförbundet. Fredrik Reinfeldt kan nu bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet då han har blivit nominerad till posten.

Fredrik Reinfeldt har tillsammans med tre andra personer blivit nominerade av valberedningen, enligt ett internt dokument som Expressen tagit del av. Den tidigare statsministern är en av dessa fyra nominerade personer. Reinfeldt bekräftar att ”det stämmer”, via Roberta Alenius i ett sms.

När en ny ordförande väljs i vår så kommer Karl-Erik Nilsson, som varit direktör under lång tid, inte att kunna kandidera igen. Detta beror på att tidsgränsen på tolv år närmar sig snabbt.

Svenska Expressen har tidigare rapporterat att MFF:s vd Niclas Carlén är ett av de namn som övervägs internt, och Aftonbladet har skrivit att även landslagschefen Jens T Andersson är i ringen för detta. Samtidigt rapporterade Fotbollskanalen att Annika Grälls och Birger Jonsson var två av valberedningens första kandidater, och att Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt också var med i bilden. Nu framgår det av interna dokument som Expressen har tagit del av att tre andra personer har nominerats tillsammans med Reinfeldt.

De är nominerade till ordförandeposten  i Svenska Fotbollförbundet

Valberedningen har träffats och efter långa överläggningar har de valt fyra kandidater: Birger Jonsson (Västmanlands FF), Annika Grälls (Södermanlands FF), Jens T Andersson (BK Häcken) och Fredrik Reinfeldt (Brommapojkarna). I valberedningens dokument, som kommer att skickas till distrikten i dag, står det att fler namn kan läggas till, men i dagsläget ser det ut såhär med nomineringarna;

  • Fredrik Reinfeldt
  • Jens T Andersson
  • Annika Grälls
  • Birger Jonsson

Det finns också namn som valberedningen diskuterar, men de är inte formellt nominerade.

Nomineringstiden är satt till den 15 januari 2023.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister mellan 2006 och 2014. Han är också en ivrig supporter av Djurgårdens fotbollsklubb -vilket han såklart får ett plus i kanten för- och för ett par år sedan nominerades han till fotbollsklubbens styrelse.

På Djurgårdens årsmöte hösten 2020 röstades dock om andra kandidater. Expressen kontaktade Fredrik Reinfeldt via Roberta Alenius som bekräftade nomineringen. Då får Roberta Alenius ut följande kommentar från Fredrik Reinfeldt: ”Det finns ingen anledning att kommentera ärendet ytterligare i nuläget eftersom inget annat har hänt.”

Vill du läsa mer om Djurgårdens IF så kan du kika in vår sida som är dedikerad till det. Där kan ni finna allt ni kan tänkas vilja veta angående Djurgårdens IF i Allsvenskan.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply