Ny förlust för Villa

Aston Villa ville ta sin första seger för säsongen efter förlusten mot West Ham. Everton ville bygga på sin succématch mot Manchester United med ännu en seger. Lagen ställde upp enligt följande:

Aston Villa: Given, Lowton, Vlaar, Clark, Baker, Herd (Lichaj 59′), N’Zogbia, KEA, Bannan (Weimann 70′), Delfouneso (Holman 46′), Bent (C).

Everton: Howard, Baines, Jagielka, Distin, Neville (C), Gibson (Mirallas 71′), Naismith (Coleman 64′), Piennar, Fellaini, Osman, Jelavic (Heitinga 87′).

Matchen började ordentligt innan publiken ens var helt på plats. Det var Pienaar för Everton som skruvade in ett magiskt skott från 20 meter förbi Shay Given. Everton byggde på målet med ett starkt spel med chanser ifrån Jelavic m.fl.

Man skulle också får belöning igen. Fellaini, succémannen ifrån senast, nickade in ett inlägg ifrån Jagielka som Given inte kunde rädda. Bara 10 minuter senare kom även 0-3 genom Jelavic efter ett lågt inlägg från Baines som Jelavic kunde stöta in vid främre stolpen.

Villa började inte andra halvlek speciellt imponerande, slarvigt spel och uteblivna målchanser. I den 59:e minuten fick Ciaran Clark ett rött kort efter att ha tagit ner Jelavic precis utanför straffområdet. Blytungt för Villa och Clark.

Trots en man mindre kunde Villa reducera genom nyförvärvet El Ahmadi (KAE i laguppställningen) efter ett hårt distansskott och Howard kan inte stoppa den distinkta, och mycket kraftfulla skottet. Matchen slutade till slut alltså 1-3.

Det blir inte lättare för Villa nästa vecka då man ska resa till Newcastle, ett troligt poängtapp. Everton ska i sin tur spela i Birmingham igen, men mot svensklaget West Bromwich Albion.