Nürnberg slog Hamburg i premiären

På Imtech Arena kunde FC Nürnberg besegra fjolårets femtonde lag, Hamburg SV, på lördagseftermiddagen. Balitsch gjorde 1-0 i den andra halvleken och det räckte för att Die Legenden skulle plocka med sig samtliga tre poäng till Nürnberg.

Matchen på Imtech Arena svängde rejält, men bortalaget var det aningen bättre. Man skapade fler chanser och hade mer avslut, som dock för sällan tog på mål.

Efter en mållös, tämligen chanslös första halvlek, kunde Hanno Balitsch i den 68:e minuten sätta det som skulle bli matchens enda mål. Hamburgs långa slutforcering gav inget resultat och FC Nürnberg kunde gå segrande ur en jämn tillställning i den tyska Hansa-staden.

Hamburg besöker Bremen för att ta sig an Werder i ett hett möte. Nürnberg får ett tuff motstånd i hemmapremiären, då den regerande mästaren Borussia Dortmund kommer på besök.