Nugent-hattrick sänkte Hull

David Nugent följde upp sitt mål i veckan mot Barnsley, med ett hattrick hemma mot Hull. Det var även hans första hattrick i seniorkarriären för Nugent. Segern innebär att Leicester har vunnit sina samtliga fyra hemmamatcher hitills i The Championship.

Hull kom inför matchen med sin bästa start på över tjugo år, kom snabbt ner på marken i matchen. Ett skott från Marshall blockerades och studsate lyckligt till Nugent som stod helt fri och kunde bara lägga in 1-0 redan efter sju minuter. Bara inom de närmsta minuterna efter målet hade Jamie Vardy två chanser att utöka, det blev en fin räddning från Amos och en rensning på mållinjen från Sone Aluko.

Hull, som har spelat med formationen 3-5-2 under säsongen, kom till sin första farliga chans efter en halvtimme. Koren slog en fin boll till kanten där Aluko slog in ett skott/inlägg lågt på marken innan Jay Simpson, den förre Arsenal-talangen, kunde stöta in kvitteringen.

Nugent skulle hinna med att ge sitt lag ledningen innan halvtid. Med tre minuter kvar slog franske Knockaert in ett fint inlägg som Nugent kunde nicka in enkelt från nära håll.

På övertid i andra skulle även Nugent få fullborda sitt hattrick. Waghorn fångade upp en lös boss som han spelade till Lloyd Dyer, som i sin tur spelade fram till Nugent som enkelt kunde lägga in trean.

Resultatet innebär att storsatsande Leicester avancerar till sjunde plats i The Championship.