Norwich höll undan på Carrow Road

Norwich har spelat bra under de senaste matcherna och bland annat tagit full pott mot Arsenal och Manchester United. Segrarna har gett laget ett lyft i omklädningsrummet, men inte minst i tabellen. Sämre har det gått för O´Neills Sunderland som i dagsläget ligger på en 17:e plats. Kvällens Premier League-match skulle på så sätt bli en viktig sådan för Sunderland, som gör allt för att hitta formen.

Norwich och mittbacken Sebastie Bassong chockade O´Neills mannar tidigt och kunde i den åttonde minuten göra 1-0. Bassongs tidiga mål gav hemmalaget självförtroende, vilket ledde till en fortsatt fin offensiv. Norwichs sprudlande offensiv resulterade i ytterligare ett mål genom yttern Anthony Pilkington. Sunderland var dock inte helt borta och kunde i den första halvlekens sista minut reducera genom Craig Gardner.

Den andra halvleken tillhörde Sunderland. Bortalaget var vid flera tillfällen närma att kvittera, men lyckades inte nå ända fram. Gardner var närmast med sitt stolpskott i den 57:e minuten. Matchen slutade 2-1 till Norwich.