Nigerias VM trupp 2022 – Nigerianska truppen till fotbolls-VM 2022!

bet365
Nigeria trupp VM 2018 – nigerianska truppen till fotbolls-VM 2018!

Nigerias VM trupp 2022

Nigerias trupp till Fotbolls-VM? Nigeria fortsätter att vara med i Fotbolls-VM. Efter att ha missat 2006 så har ”Super Eagles” avancerat sig så väl 2010 som 2014, och nu finns även Nigerias VM trupp 2022. Hur kommer den här upplagan av Nigeria stå sig? Se och spela på fotboll live =>

Nigerias VM trupp 2022 - Nigerianska truppen till fotbolls-VM 2022!

För i Brasilien i VM 2014 så stod nigerianerna för sitt bästa resultat någonsin. Det när de tog sig vidare till åttondelsfinal, som tvåa efter Argentina. Just Argentina VM trupp 2022 är något som är intressant för nigeriansk del. För det är faktiskt den tredje gånger i rad som Nigeria och Argentina möter varandra i ett VM-gruppspel. Det vill säga 2010, 2014 och nu 2022.

Dessutom så finns det ett enormt intresse för det stora landet Nigeria, med sina över 180 miljoner invånare. Bland annat så sålde Nigerias Fotbollsförbund slut på alla sina supporterprylar på smått otroliga tre (!) minuter. Dessutom lyckades de sälja flera miljoner produkter.

Det finns en del intressanta VM grupper 2022. Men ur ett svenskt perspektiv kan faktiskt grupp D med bland annat Nigeria bli en av de mest intressanta. För med Island, den skandinaviska nationen som Lars Lagerbäck lyfte upp, samt Nigeria – som samme Lagerbäck coachade – så finns det några roliga kopplingar.

Dessutom så kommer ju Argentina att finnas med. Ett land som alltid intresserar de allra flesta svenskarna. Med en oerhört stjärnstark trupp så kommer ju Argentinas VM-trupp 2022 absolut att bli intressant för de allra flesta som älskar en anfallsglad fotboll. Streama VM live här =>

Nigerias VM trupp 2022 - Nigerianska truppen till fotbolls-VM 2022!

Nigerias VM-trupp 2022

Vad säger VM-oddsen 2022 om Nigerias chanser? Ja, det här är ju inte ett land som väntas gå och vinna hela spektaklet. För även om Super Eagles är ett av de bättre, om det inte det bästa landet från Afrika just nu, så blir det trots allt svårt.

Bland annat så förväntas den här nigerianska VM-truppen att sluta sist i gruppen. Till och med efter Island, som börjat imponera på allvar ute i världen, minst sagt. Så hur går det då?

  • Bäst på oddsen att Nigeria vinner VM: 201.00
  • Fina odds att nigerianerna tar sig vidare från gruppen: 9.20
  • Oddsen att Nigeria vinner gruppen: 69,00
  • Bästa oddsen på att Nigeria kommer sist i sin grupp: 2.85

Nigerianska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp D
Ranking: 47 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Gernot Rohr

Det vi alla vill veta nu är hur själva truppen ser ut. Kommer det finnas med många gamla stjärnor som vi känner igen? Och även några nya spelare som kan blomstra ut? Ja, på båda frågorna. Av de de namnen som de flesta av oss känner igen då finns framför allt Victor Moses, Alex Iwobi samt John Obi Mikel. Det här är namn som vi både ser samt har sett springa runt på de olika Premier League-arenorna i Storbritannien.

Nigerias VM trupp 2022

Här kan en se Nigerias VM trupp 2022:

Målvakter: Ikechukwu Ezenwa, Daniel Akpeyi, Francis Uzoho

Försvarare: William Troost-Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo, Bryan Idowu, Chidozie Awaziem, Abdullahi Shehu, Elderson Echiejile, Tyronne Ebuehi

Mittfältare: John Obi Mikel, Ogenyi Onazi, John Ogu, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etebo, Joel Obi

Anfallare: Odion Ighalo, Ahmed Musa, Victor Moses, Alex Iwobi, Kelechi Iheanacho, Simeon Nwankwo

Nigerias bästa målskytt i VM-kvalet:

Med totalt tre mål på fyra matcher så lyckades Victor Moses vinna den interna skytteligan för Nigerias landslag.

Nigerias fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Nigerias VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Victor Moses: Han må ha pendlat en del mellan Chelsea och West Ham, och Chelsea gjorde inte alls någon bra säsong i år. Men likväl så fortsätter Moses som en av – om inte den viktigaste – spelaren i Nigeras trupp VM 2022.

Alex Iwobi: På andra sidan London, det vill säga i Arsenal, så hittar vi Iwobi. Den kvicke 22-åringen, som håller till på mittfältet – oftast till vänster – spås en lyssnade framtid. Och kanske kan han göra ett bra VM också.

Ogenyi Onazi: I turkiska Trabzonspor så hittar vi Onazi, en central mittfältare med en central roll i laget. Han slog igenom i Lazio men det slutade inte på bästa sätt. Kanske kommer hans VM att kunna lyfta hans aktier?

Ikechukwu Ezenwa: Ännu en gång så hamnar trycket på målvakten, något som kan bli Nigerias stora frågetecken. För Ezenwa håller till i den inhemska ligan. Men han måste spela väldigt bra för att Nigeria ska kunna gå vidare till åttondelsfinal igen.

Nigerias spelprogram i VM 2022

Det första mötet i Nigerias spelschema i VM 2022 säger att de ska möta Kroatien. Det finns förstås inga lätta matcher i VM, men för Nigeria kan Kroatien bli en väldigt tuff nöt att knäcka. För den 16:e juni så drabbas de samman i Kaliningrad.

Kroaterna är ju tippade att komma tvåa i gruppen. Men samtidigt måste Super Eagles se till att skaffa sig ett bra utgångsläge. Samma sak gäller nästa match då de möter Island. För den sista matchen, som spelas den 26:e juni i St Petersburg – är ju mot Argentina.

Då vill förstås nigerianerna undvika att vara piskade till vinst. Därför bör åtminstone en seger i någon av matcherna komma. Annars kommer Nigerias VM trupp 2022 att få en tuff avslutande omgång mot Messi och hans gäng.

Nigerias VM-trupp och matcher i Qatar

Så det vi alltså vet nu är att Nigeria bör satsa hårt för att slippa bli allt för pressat i den sista matchen mot Argentina. Nigerianerna lär inte sitta på Spanien VM trupp 2022 eller Tyskland trupp VM 2022, men det finns fortfarande bra namn.

Framför allt går det att hitta en härlig mix mellan inhemska spelare och stjärnor i de europeiska klubbarna. Samt lite äldre spelare, men också en del lovande talanger. Den blandningen i truppen kan komma att bli värdefull för Nigeria.

Det kommer troligtvis se ut så här. I de två första matcherna, framför allt mot Island, så kommer nigerianerna att gå för tre poäng. Kan de få med sig fyra poäng i de två första matcherna så kan det räcka med att förlora med få mål mot Argentina för att avancera som tvåa.

Vanliga frågor om Nigerias VM trupp 2022

Samtidigt så vet vi ju att Argentina inte ska lyftas hur högt som helst. Det här må vara ett lag med ett av världens kanske bästa lag sett till namnen i trupperna. Det finns ju världsstjärnor på varje position, samtidigt som till och med bänken är fylld av spelare som skulle platsat i de allra flesta fall skulle platsa i stora klubbar i Europa – eller redan gör det.

Dock har Argentina floppat förut, och det vet säkert de andra länderna i gruppen redan om. Nigeria har dessutom goda erfarenheter av att spela mot Argentina i VM-sammanhang – och även OS. Även om det ofta slutat i jämna uddamålsförluster så är det ändå viktigt att ha med sig just de matcherna för Nigerias VM trupp 2022.

Nigeria VM trupp 2022 - Nigerianska truppen till VM i fotboll 2022!

Nigerias VM trupp 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Nigeria vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Iran trupp VM 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram TV-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

Tyskland, Brasilien, Argentina och Spanien är favoriterna att vinna VM, men inget av lagen har gått ut med deras officiella VM-trupper. Även Belgien och Frankrike tillhör favoriterna att ta hem VM, en ingen av dem har heller gått ut med truppen.  Vårt kära grannland Danmark och Nigeria har heller inte gjort detta. Sveriges VM-trupp hittar du här.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365