Neymar bjöd på två mål: ”Mammas födelsedagspresent”

Ett nytt fotbollsår för de brasilianska lagen har precis börjat. Santos lyckades ta hem vinsten på bortaplan med två mål av Neymar och ett av Miralles och vann med 3-1 mot São Bernardo.

Redan i 19:e minuten gjorde Neymar sitt första mål från vänsterkanten inne i straffområdet, när han placerade bollen riktigt snyggt i bortre stolpen. Glädjen varade dock inte länge då São Bernardo kvitterade i 21:a minuten genom Naldinho som fick ett perfekt inlägg från högerkanten.

Det som inte fick hända för hemmalaget hände när Dudu blev utvisad i 34:e minuten efter sitt andra gula kort, när han återigen fällde Neymar. Utvisningen gav Santos stor fördel då de tog över matchen mer och mer, men det blev inga fler mål innan halvtid.

Andra halvleken började med fart. São Bernardo kunde hålla ett bra tempo trots utvisningen av Dudu under första halvlek, men Santos var det betydligt bättre laget redan från start. Det var i 79:e minuten Santos tog ledningen återigen genom Miralles som dribblade av målvakten.

I slutskeded av matchen avslutade Neymar målskyttet när han blev fälld i straffområdet och kunde kyligt sätta sin straff välplacerad på högra kanten. Målfirande blev det som vanligt, men denna gång blev det ingen dans, han sprang till kameran och sa: ”Jag älskar dig mamma, grattis på födelsedagen”.

Montillo gjorde en lyckad debut i Santoströjan och bar stolt på nummer 10 som han även hade i Cruzeiro, det blev inget mål trots ett jätteläge.