Negredos fyrverkeri spräckte Valencias Champions League-drömmar

Förutsättningarna var klara innan avspark för Valencia. Vinst och man skulle vara klara för spel i Champions League. Men det blev ingen vinst den här kvällen och det blir inget spel i Champions League till nästa säsong för Valencia, som fick se sig snuvade på platsen av Real Sociedad efter lördagens nederlag.

Det började dock bra när Eder Banega dribblade sig igenom hemmaförsvaret och avlossade kanonen, som borrade sig in i det bortre krysset. Men sen startade Alvaro Negredo ett målfyrverkeri som kommer ge Valencias anhängare mardrömmar ett bra tag framöver. Och det kunde knappast börjat bättre, efter att han i den 40e matchminuten cykelsparkat in kvitteringen.

Blott fyra minuter senare fick Sevilla chansen från straffpunkten och utan att tveka, dunkade målskytten in 2-1 till hemmalaget. Och trodde man att Negredos målshow var över där, skulle man få se sig ha fel i den andra halvleken. Men först kom Valencia tillbaka på resultattavlan och drömmarna om Champions League blev allt verkligare igen.  På ett inlägg från höger höll sig Soldado framme vid den bortre stolpen och kunde styra in livsviktiga kvitteringen i nät.

Men som sagt, det var Alvaro Negredos kväll det här. För bara blott en minut senare var den spanska anfallaren, som märkligt nog fick se sig nobbat från landslaget, framme vid den bortre stolpen och kunde på liknande sätt som Soldados mål minuten innan, trycka in bollen i nät till 3-2.

Och fyra minuter senare stängde Sevilla butiken när ett läckert anfall slutade med att bollen spelades in får höger till en helt ensam Negredo, som enkelt stänkte in mål nummer fyra. Valencia lyckades visserligen reducera sent i matchen, men varken matchen eller Champions League-drömmen gick att rädda. Matchen slutade 4-3 till Sevilla.