Van de Beek om intresset: “Inte fel att spela fotboll i solen”

Van de Beek om intresset- Inte fel att spela fotboll i solen

Van de Beek öppnar på nytt för Real Madrid

Holländaren kopplades redan sommar 2019 ihop med en flytt till Real Madrid. Nu öppnar han på nytt för en flytt till La Liga.

2019 gjorde Ajax en otrolig säsong då man tog sig till semifinal Champions League. Flera av spelarna som var med i laget har tagit steget till lag som Juventus, Barcelona och Chelsea. En som dock stannat kvar är Donny van de Beek. Mittfältaren ses som en potentiell ersättare till Luka Modric. Nu uttalar han sig om en eventuell flytt till den spanska huvudstaden.

– Att spela i solen är alltid trevligt. Jag har dock inte börjat ta spanskalektioner, säger van de Beek i en intervju med holländska Helden.

Enligt Mundo Deportivo ska Ajax och Real Madrid varit överens om en övergång i januari månad. Detta med en prislapp på 55 miljoner euro. Något som spelaren själv till slut stoppade. Holländsk press skriver dock att 23-åringen förr eller senare kommer att skriva på för Real Madrid. Detta för en lägre summa efter att priserna sjunkit under coronakrisen.

Tidigare har van de Beek uttalat sig om att han inte kommer att gå till Real Madrid bara för att klubben vill ha honom.

– Jag bör se det från flera olika perspektiv om jag skriver på för Real Madrid. Det är inte bara att de vill ha mig, jag måste även passa in i deras spelsystem samt få veta hur mycket speltid jag kommer att få, har spelaren tidigare sagt enligt MD.

Även Manchester United har visat intresse för spelare vars kontrakt med Ajax sträcker sig till och med sommaren 2022.

SE ÄVEN: Uppgifter: De Ligt erbjuds till Real Madrid

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply