Nagelbitande Stockholmsderby slutade oavgjort

När AIK och Djurgården gjorde upp om tre poäng i Stockholms tvillingderby, kunde ingen vinnare koras – istället fick man dela på potten.

Det högt omtalade Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården, visade tidigt in i matchen varför just detta heta rivalmöte var så pass eftertraktat. Atmosfären var laddad och sångerna ekade högt inifrån Tele2 Arena, och trots att man, på grund av pyroteknik, tvingades skjuta upp matchstarten, blev det hela i slutändan en lyckad föreställning.

Djurgården öppnade matchen starkast och redan efter sex minuter var Andreas Johnson där och forcerade in 1-0 för hemmalaget. Den blårandiga delen av arenan fullkomligt exploderade och efter denna galna öppning kunde man ana att något stort var på gång.
AIK vägrade dock vika ner sig och bara minuter efteråt kom svaret. Nabil Bahoui, framspelad av Martin Mutumba, avfyrade i matchens elfte minut ett nedpressat skott mot Djurgårdens högra stolprot, till 1-1. Samma Bahoui som, arton minuter senare, spelade fram till Henok Goitoms läckra, inklackade 2-1-mål. Gästerna vände på steken och vid det är laget var det helt andra sånger som ekade runtom i Stockholm.
Men det var inte slut där. Med bara minuter kvar av den första halvleken tog Järnkaminernas älsklingsgosse, Amando Jawo, klivet ut ur skuggan när han i matchens 39:e minut chippade in 2-2.
Trots en spännande och jämn andra halvlek slutade den mållös och 2-2 blev alltså slutresultatet för det första Stockholmsderbyt på Tele2 Arena.