Mycket fotbollsgodis att vänta på lördagen

Nu är det lördag och det betyder att herrarnas kvartsfinaler är på schemat. Storbritannien drömmer om ett OS-guld i fotboll på hemmaplan och måste ta sig förbi Sydkorea för att hålla drömmen vid liv. Huvudkonkurrenterna Brasilien möter folkets nya favorit, skrällen Honduras och stenhårda Senegal ska tidigare under dagen försöka stoppa ett intressant Mexico. Allt börjar dock med ett vasst kontrande Japan som möter ett ovisst Egypten. Ja, här kommer lite kort om varje.

***

 Japan –  Egypten

Matchstart: 13:00 – Kunskapskanalen

Kommentar: Kontringsstarka Japan började turneringen vasst genom att besegra självaste Spanien med 1-0. Därefter vann man också den efterföljande matchen mot Gabon innan man kryssade mot Honduras. Man möter nu ett Egypten som var nära att hämta upp ett underläge mot Brasilien, men som fick nöja sig med att fixa andraplatsen i gruppen. En oviss match på förhand.

Tips: 1-1

Håll ett öga på: Den 33-årige mittfältaren Mohamed Abo Trika. Har gjort två mål från sin mittfältsposition i Egypten och måste styra sitt landslag i matchen mot ett vasst kontrande Japan. En fel pass eller missräkning och det kan straffa sig direkt.
__________________________________________________________

 Mexico –   Senegal

Matchstart: 15:30 – SVT Play

Kommentar: Ett Mexico som på förhand hamnat i en enkel grupp sett till motståndet. Man har gjort vad som krävts hittills och är vidare som gruppvinnare till kvartsfinal, där man nu möter ett imponerande Senegal. Inga tveksamheter hittills hos senegaleserna som går in hundra i varje närkamp och spänner musklerna i varje aktion. Kan bli ett drama.

Tips: 0-1

Håll ett öga på: Moussa Konate som är den olympiska spelens vassaste målskytt hittills med fyra mål. Kvitterade viktigt mot Storbritannien i premiären och var också en av huvudrollsinnehavarna när Uruguay besegrades. Kommer att vara ett hot framåt mot Mexico och kan vara den som är sist på bollen när matchen blåses av.
__________________________________________________________

 Brasilien –   Honduras

Matchstart: 18:00 – SVT1/SVT2

Kommentar: Honduras slog ut favoriterna Spanien i gruppspelet och har överraskat. Men resan bör ta slut nu, när man möter favoriterna till OS-guldet. Brasilien har visat prov på världklassig fotboll i gruppspelet och tog sig enkelt till en gruppvinst. Bör vinna mot Honduras utan några större problem.

Tips: 3-0

Håll ett öga på: Neymar, som alla säkert redan höll koll på innan. Har briljerat i OS hittills med vackra mål, fina finter och även ett vasst passningsspel. Kommer säkerligen finnas med från start och kommer säkert även att prestera fotboll på hög nivå på lördagen.
__________________________________________________________

 Storbritannien –  Sydkorea

Matchstart: 20:30 – SVT Play

Kommentar: Hemmanationens förhoppningar lever inom fotbollen, och efter den snöpliga matchen mot Senegal har man lyft sig. Man tog hand om matchen mot Förenade Arabemiraten utan problem, innan man skickade hem Suarez och grabbarna i Uruguay på ett imponerande sätt. Möter nu ett Sydkorea med flera spännande spelare, som dock inte har sitt starkaste lag på plats. Mycket kan hända, men britterna är favoriter.

Tips: 2-0

Håll ett öga på: Arsenals och Sydkoreas anfallare Chu-Young Park, som gjorde ett av målen i den sista gruppspelsmatchen för sydkoreanerna. Bör vara extra taggad över att gå ut på Wembley och visa britterna vad han går för.  

Fram med chipsskålen gott folk. För vi kommer att bjudas på en hel del olympisk underhållning idag.
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply