Mutumba hyllar fansen: “Det var som ett derby”

Publiksiffran var dålig. Endast 10 685 hade tagit sig till Råsunda för att se ett AIK fullständigt köra över Poznan. De AIK:are som inte var på plats fick skylla sig själva, för det blev en sådan klassisk kväll AIK-fansen sent kommer att glömma. Kvällen då man spelade ut Poznan på Råsunda samtidigt som fansen var glödheta.

Publikfavoriten Martin Mutumba var förmodligen bäst på plan.Han hade ständig lekstuga med högerbacken och gjorde även två assist. Nu väljer Martin att hylla fansen, igen. Martin hävdar att det var den bästa stämningen sedan Djurgården hemma 2009, och då har det ändå varit en hel del derbyn efter det.

– Det var häftigt som fan och bästa publikmatchen sedan Djurgården 2009, eller derbyna. Det var så bra, hela matchen. Det är ändå bara 10 000 på plats. Vi har Sveriges och Europas bästa fans. Man får mer kraft när de öser på, säger Mutumba.

Efter matchens slut och spelarna firat segern med fansen så skanderade fansen “Gnaget Gnaget ge oss en sång”. Martin fick uppdraget att kliva fram och sångvalet blev: “Alla till Polen”. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply