Uppgifter: Muamer Tankovic till Serie A

Uppgifter: Muamer Tankovic till Serie A

Enligt SportExpressens uppgifter slutförhandlar Hammarby med Genoa angående Muamer Tankovic – och en affär ser ut att bli klar i nästa vecka.

Hammarby har gjort sin bästa poängmässiga säsong någonsin i Allsvenskan. I spetsen var det en välspelande Muamer Tankovic och Nikola Djurdjic som stod för det offensiva medans en Darijan Bojanic slog bollar i ren Kennedy klass.

Tankovic som kom på plats 2 i skytteligan med 14 mål och 7 assist, poängbäst i Allsvenskan. många tycker han borde tagit hem skytteligan men det vart inte något mål på det 3 sista matcherna.

Nu kan SportExpressen avslöja att det i stället ser ut att bli en flytt till Italien och Serie-A för 24-åringen, vars kontrakt går ut i sommar.

Nu har Italien fått upp ögonen för Tankovic och Genoa ryktas erbjuda Bajen 2 miljoner euro för att få 24-åringen att krita på, frågan är hur mycket av det om Hammarby får behålla. Men det är en bra slant för en spelare med ett utgående kontrakt redan i sommar.

SE ÄVEN: Tankovic om gårdagens succé: ”Jag är väldigt nöjd”

”Hade varit mäktigt…”

– Inte jag, jag är här och fokuserar på landslaget. Jag har en agent som tar hand om det, säger han.

Känner du dig redo att flytta ut i Europa?

– Ja, absolut, jag har varit ute i Europa förut. Jag vet vad som krävs och vad man måste göra. Det är helt annorlunda mot Sverige.

Väger du in att Hammarby ska ut i Europaspel när du väljer om du ska lämna eller inte?

– Absolut. Det hade varit mäktigt för mig att gå ut i Europaspel med Hammarby.

Säger Tankovic till Aftonbladet efter matchen mot Färöarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply