Montpellier-Toulouse: Ligue 1-premiär, Matchrapport

Det var ett Montpellier som kom till start utan sina stjärnor. Giroud som lämnat, Belhanda som är skadad, Estrada som har lämnat och Mounier som inte kom till start. På andra sidan hade Toulouse med imponerande talanger som Ahamada, M’Bengue, Capoué och Aurier.

Matchen började dock trevande med spel som inte hotade. Båda lagen rullade bollen med en del felpass, visades ut, säkert spel men framför allt försiktigt spel. Det såg ut som vanligt i Ligue 1 som sagt med dåliga domare, dålig premiär och en halvdan publiksiffra.

Den första som kom riktigt nära var Riviere för bortalaget. Han bröt igenom in i straffområdet och hade en medspekare med sig snett bak men valde att skjuta, vilket skott gick långt över. Montpelliers första chans skulle bli lyckad. Efter att försvarat en hörna fick Utaka bollen på mittplan efter kaos i försvarsspelet för Toulouse. Han frispelade snyggt snabbe Camara som sprang ensamt och chippade bollen förbi Ali Ahamada och in i nät trots en kämpande Abdennour.

Därefter kom matchens snackis. I den 38:de minuten kom Jamel Saihi för hemmalaget farande med en hög spark mot Sirieix som träffade olyckligt i huvudet. Rött kort och hängande huvuden för de regerande mästarna Montpellier.

Ingen anmärkningsvärt hände innan halvtid. En mycket chansfattig och trög match på Stade de la Mosson ikväll. Allt som skedde var halvchanser, lite tumult efter hörnor o.s.v.

Det smällde till för Toulouse genom Yedder i den 72:a minuten efter ett fint svepande inlägg ifrån Aurier. Yedder satte pannan till och 1-1 var ett faktum. Direkt därefter fick inte Toulouse vara glada. En minut efter kom Regattin in mycket klumpigt och vårdslöst in mot Jeunechamp och visades korrekt ut. Nu var det match igen på jämna villkor.

Men korten skulle inte sluta komma här om ni trodde det. Matchens tredje röda delades ut till Serge Aurier i den 84:de minuten. En hård satsning men ett tveksamt rött då inga sulor eller dobbar var inblandade. Tufft domslut, men i Ligue 1 är det vardagsmat. Nu var steken vänd. Utaka hade en halvchans men Ahamada hade koll. Ait-Fana sköt, men Ahamada klarade återigen enkelt. John Utaka kom väldigt nära i minut 91 när han sköt strax utanför, ett hårt skott som var nära att gå in.

Matchens +: Trots oerhört hetta visade man en fantastisk mentalitet och fysik. Nästan en ”brittisk” match.

Matchens -: Tv4. Man sabbade en del av matchen med usel sändning ifrån Frankrike. Även domarna. Jag gillar inte att klaga på dem men i Frankrike är nivån under all kritik. Drygt 45 frisparkar under matchen.