Monaco enkelt vidare i franska cupen

Avståndet upp till Ligue 1-ledaren Paris Saint-Germain ser ut att vara för stort för AS Monaco att knappa in på. Men för att den stjärnspäckade klubben inte ska gå helt utan någon titel ur denna säsong, väljer man att satsa stenhårt på Coupe de France. Det fick RS Lens smaka på i kväll.

Hemmalaget fick en bra start relativt omgående och kunde ta ledningen genom Lucas Ocampos 18 minuter in i matchen. Därefter skulle det dröja nästan fram till halvidsvila innan nästa mål föll. Då var Dimitar Berbatov framme och noterades för 2-0-målet.

Men det var i den andra halvleken som musten skulle gå ur Lens, till vardags i Ligue 2. På drygt 20 minuter hade man nätat inte mindre en tre gånger, genom i tur och ordning Emmanuel Riviere, Fabinho och Lucas Ocampos på nytt. Förnedringen toppades sedan med ett sent självmål vilket fastställde slutresultatet till 6-0 i Monacos favör.

Därmed sällskapar Monaco med Angers SCO och EA Guingamp till semifinalerna i cupen. I morgon gör Rennes och Lille upp om den fjärde och sista platsen dit.