Misslyckad panenka tog Braga vidare

Braga är vidare till gruppspelet i Champions League, efter det att returen i Italien mot Udinese fick avgöras på straffar. Men det började bra för Udinese i matchen på Stadio Friuli, även om det var Braga som inledningsvis fick de bästa möjligheterna.

Efter 25 minuters spel fick Udinese in ledningsmålet som då tog italienarna vidare till gruppspelet i Champions League. En hård markerad Fabbrini lyckades på ett skickligt sätt få fram bollen till Dusan Basta, som lyfte den till en inspringande Pablo Armero som nickade in bollen från nära håll.

Men Braga, som var det betydligt bättre laget i det första mötet, lyfte sig och pressade stundtals Udinese med flera vassa lägen. Och en bit in i den andra halvleken kom också belöningen för portugiserna. Med kvarten kvar av ordinarie speltid, fick braga fram bollen till Ruben Micael som från nära håll bara behövde rulla in bollen i det tomma nätet.

Matchen gick till förlängning, eftersom det första mötet också slutade 1-1, och där hade båda lagen flera vassa lägen. Men dålig effektivitet och bra målvaktsspel rådande lagen på ytterligare mål och matchen fick avgöras på straffar. Och där blev slutligen Braga det starkare laget, efter att Udineses Maicosuel misslyckades med sin panenka som Beto enkelt tog hand om. Målskytten för Braga, Ruben Micael satte sedan den avgörande straffen bako Udineses målvakt Brkic och portugiserna går vidare till gruppspelet.

Efter Udineses missade avancemang har Italien endast två representanter i Champions Leagues gruppspel – Juventus och Milan.