Mikael Lustig glad över att han inte filmade

Det var en näst intill perfekt genomförd defensiv insats i går kväll när Sverige lyckades stå emot Portugals anfallsanstormning i 82 minuter. Mikael Lustig var ett utropstecken som trots skador höll Cristiano Ronaldo nere på jorden. Och denna fina prestation av svensken fick portugisen frustrerad. 

– Jag fick en bra start mot honom, och det är viktigt när man möter så skickliga spelare. ”Sebbe” gjorde ett hästjobb framför mig på mittfältet och det fanns alltid understöd när man behövde det, säger Lustig till fotbollskanalen.se.

Celtic-backen hamnade i en het diskussion med superstjärnan och Ronaldo markerade med en liten skallning. Lustig kunde ha fallit till marken i hopp om att få anfallaren utvisad. 

– Nja, om jag gjort det och han ändå inte fått rött hade jag ju sett ut som en idiot. För mig är det inte aktuellt att gå i backen för en touch mot ögonbrynet. Men det är klart, måttar man en skalle ska det ju vara minst gult egentligen.

Tanken flög däremot genom hans huvud, men svensken är nöjd med att han gjorde som han gjorde. 

– Jag är glad att jag inte kastade mig, men det är klart att man blev lite chockad i stundens hetta. ”Vad hände där”, liksom. Men jag tror bara att Ronaldo ville skrämmas lite och markera mot mig. Domaren stod dessutom så pass bra till att han nog hade koll på händelsen. Även om jag reagerat annorlunda kanske det inte hade blivit ett annat beslut.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply