MFF krossade ÅFF – Eriksson tvåmålsskytt

De två första målen satte Magnus Eriksson, den före detta AIK:aren som var alldeles lysande då han själv spelade för Åtvidaberg. Han upprörde sina före detta fans fansen genom att fira efter målen, en brott mot en den oskrivna regelboken.

Efter en halvtimme sköt 23-årige Eriksson distinkt in 1—0, det via Henrik Gustavssons vänstra stolpe.

Direkt efter pausen 2—0 var det dags igen, nu via den högra stolpen. Eriksson visar återigen att han är en anfallare att räkna med, och detta var hans sjätte fullträff för säsongen.

Malmö stängde söndagens match redan efter en timme, då Erik Friberg placerade in 3—0. Minuterna senare gjorde Emil Forsberg 4—0 mot ett ÅFF som syntes att de hade gett upp.

Åtvidaberg var bra före pausen, då man låg högt med backlinjen och öste på för seger. Man kom till Swedbank Stadion med självförtroendet i topp efter endast bara två förluster på de senaste nio omgångarna.

Självförtroendet slängdes inte bara ner på marken, utan trampades på av de himmelblå spelarnas sylvassa dobbar. MFF är i god form inför Europa League-kvalet mot skotska Hibernian på torsdag.