Messi: ”Vinner hellre VM än Ballon d’or”

Lionel Messi vann sin första Ballon d’or 2009 och dominerade den tävlingen i ytterligare tre år framåt innan Cristiano Ronaldo till slut kom ikapp senast.

Men det är knappast något som håller en av världens – om inte världens – bästa spelare uppe på nätterna utan idag har Messi annat i tankarna. Semifinal i fotboll-VM ska spelas, och det mot europeiska Holland. En final på mytomspunna Maracaña väntar – en dröm som inga Ballon d’ors i världen kan ersätta, i alla fall enligt Messi själv.

–  Jag föredrar att vinna VM framför Ballon d’Or. Som spelare är VM det största du kan vinna. Det är något du drömmer om när du är liten och den drömmen försvinner aldrig. Att spela en VM final med den otroliga atmosfären på Maracana, det är något varje spelare drömmer om. Men först måste vi se till att komma dit, säger Lionel Messi till sin sponsor Adidas.

Messi har gjort 4 mål hittills i turneringen och har en enorm press på sig. Inte nog med att Argentina nu saknar en av deras allra viktigaste spelare i Angel Di Maria utan Messi är även lagkapten och väntas ta sitt lag till final. Men Messi är positivt inställd till pressen.

– Allt jag känner är positiv press. Det är en stor ära att vara kapten för Argentina och jag ska vända ytterligare press till bra prestationer för mitt land. Jag vill ge tillbaka den tro och förtroende som har lagts på mina axlar, genom att leda Argentina till att vinna VM, säger han.

Nästa års Ballon d’or Fifa-gala

Ifall du vill se Ballon d’or-galan så kan se Ballon d’or tid och vilken kanal visar Ballon d’or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply