Messi slår Maradonas rekord – kan bli historisk!

Messi slår Maradonas rekord - kan bli historisk!

Leo Messis VM-dröm lever fortfarande. I sin 1000:e match i karriären gjorde han ett mål som tog honom förbi Diego Maradona och förde Argentina till kvartsfinal. ”Jag är väldigt glad”, sa han efteråt.

Efter flera misslyckanden i VM gör Lionel Messi nu ett sista försök att gå hela vägen. Trots lite problem i gruppspelet med en chockförlust mot Saudiarabien i öppningsmatchen ser det lovande ut för Argentina.

Laget har tagit sig till kvartsfinal efter att ha besegrat Australien med 2-1 i åttondelsfinalen, och det var föga förvånande Messi som klev fram och öppnade målskyttet.

Han gjorde mål i den 35:e minuten och skickade in bollen i det bortre hörnet av målet i sin vanliga stil. Och det var ett historiskt ögonblick.

Barnen har alltid varit vårt främsta fokus: ”Sedan början” 

Emilio Martinez och Argentina kunde stå emot trycket och har gått vidare till kvartsfinal.

”Jag är väldigt glad att få dela det här vackra ögonblicket med alla argentinare här och hemma. Jag tror att alla i Argentina skulle vilja vara här i Qatar. Gemenskapen vi har med supportrarna är helt fantastiskt. Det är ofattbart hur mycket de lever in sig i varje match. Vi är väldigt tacksamma för det, säger” Lionel Messi

”Från första till sista visslan tänker jag på min familj och framför allt mina barn. De blir äldre och förstår mer, så de njuter ännu mer av matcherna.”

Argentina möter Nederländerna i kvartsfinalen. Se och spela på fotboll live =>

Resultatet av Australienmatchen var en besvikelse

Ryan gjorde ett misstag som sista man och Julian Alvarez kunde utnyttja det och göra 2-0 i öppet mål.

”En Mat Ryan-mardröm”, skriver The Telegraph på Twitter. 

”Mathew Ryan med ett misstag som kommer att förfölja hans karriär för alltid”, skriver journalisten Roberto Rojas. 

Argentina vann med 2-0, men Craig Goodwin återupplivade Australiens förhoppningar när han slog in ett mål.

Australien var också nära att kvittera när Ajdin Hrustic sprang igenom det argentinska försvaret och Garang Kuol hade en stor chans på tilläggstid.

Förbi Maradona

I sin 1000:e match i karriären gjorde Messi sitt första mål i en utslagsmatch i VM – och sitt nionde VM-mål totalt.

Det var fler än Diego Armando Maradona, som bara hade åtta. Stjärnan placerade ett avslut så bra att det räddade Argentina.

Detta var hans första mål i en VM-slutspel – och med sitt nionde mål totalt i ett VM har han nu överträffat Diego Maradonas ikoniska åtta mål.

Dessutom överträffar hans VM-mål nu Cristiano Ronaldos målskörd. Australien var aldrig konkurrenskraftigt mot Argentina, och deras målvakt Mathew Ryan gjorde saken värre när han släppte in ytterligare ett mål med mindre än en timme kvar att spela.

Om Messi gör ett mål till kommer han att vara Argentinas mest framgångsrika målskytt i VM, precis som Gabriel Batistuta.

målvaktstavla

I den andra halvleken ökade Julián Álvarez Argentinas ledning till 2-0 efter en bra räddning av Australiens målvakt Mat Ryan. Med bara 15 minuter kvar av matchen gjorde Australien mål när Craig Goodwin avlossade ett skott som styrdes via Enzo Fernández och in i deras mål reducerade till 2-1.

Australien fick sedan ett jätteläge i matchens sista sekunder, men Emiliano Martínez svarade för en jätteräddning.

”Vi kontrollerade matchen och borde ha avgjort den tidigare, så hade vi inte behövt bli skrämda där i slutet”, säger Leo Messi efteråt.

Argentina ställs mot Nederländerna i kvartsfinal. Se och spela på fotboll live =>

”Det är här vi vill vara, den är den här känslan vi vill åt och vi ser hur mycket det betyder för alla. Vi måste fortsätta att hålla ihop. Jag är väldigt glad över segern och att vi är vidare”, säger Messi.

Leo Messis ingår i den Argentina VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska stora. Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply