Mathieu gav Valencia segern

Matchen mellan Getafe och Valencia hade knappt börjat innan bortalaget från Mestalla genast tog kommandot och öste på framåt. Man skapde några halvchanser och några hörnor – men i överlag var det ganska uddlöst i den första halvleken, från båda hållen.

Men ett mål skulle det i alla fall bli innan den första halvleken var över. Det var Valencias vänsterfotade mittback, Jeremy Mathieu, som gav bortalaget ledningen precis innan halvtidspausen.

Till den andra halvleken så ville hemmalaget nå en kvittering, men det märktes att det offensiva spelet inte stämde och någon ordentlig chans skapade man aldrig. Faktumet så skapade hemmalaget Getafe enbart bara tre skottlägen under hela matchen, där ynka ett utav dem gick på mål. Därmed var det inte särskilt ologiskt när domare Fernando Teixeira Vitienes blåste av en match som slutade 0-1.

I och med segern går Valencia upp på en tillfällig fjärdeplats, då Real Sociedad senare under kvällen möter Sevilla på bortaplan. Med andra ord har man just nu bestaltagit den sista Champions League-platsen.