Officiellt: Mathieu Debuchy lånas ut från Arsenal

Debuchy på väg bort från Arsenal

Bordeaux lånar fransmannen

Mathieu Debuchy lämnar Arsenal. Fransmannen ansluter till Bordeaux på lån över resten av säsongen efter att ha haft det svårt att ta en plats i Premier League-klubben. Det bekräftar klubben på sin hemsida. 

Mathieu Debuchy värvades till Arsenal från Newcastle för två säsonger sedan för 12 miljoner pund. Men efter en allvarlig skada redan under första hösten har han haft svårt att återta högerbacksplatsen från den unge Hector Bellerin. Nu är fransmannen på jakt efter speltid för att försöka ta en plats i det franska landslaget inför sommarens hemma-EM och Arsene Wenger har tidigare under transferfönstret bekräftat att 30-åringen kan lämna.

Nu är en affär för fransmannen klar. Tidigare ska Debuchy helst velat stanna i Premier League men Sky Sports rapporterade tidigare under dagen att Bordeaux under de senaste timmarna klivit in i handlingarna. Under kvällen bekräftade sedan Arsenal på sin hemsida att klubben kommit överens med Bordeaux om ett lån över resten av säsongen.

Bordeaux redan värvat friskt

Bordeaux har under januarifönstrets sista dag varit riktigt aktiva efter att Wahbi Khazri lämnat för Sunderland. Under eftermiddagen har både Malcom och Mauro Arambarri skrivit på för Ligue 1-klubben och nu är alltså dagens tredje värvning klar.

Mer om de senaste affärerna och ryktena kan du hitta här!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply