Materazzi: Zlatan förolämpar sina lagkamrater hela tiden

Marco Materazzi talade till France Football och passade då på att såga Zlatan för hans karaktär. Materazzi avrundade dock intervjun med en hyllning till ”fenomenet”.

Marco Materazzi och Zlatan Ibrahimovic, de två har varit lagkamrater i Inter men också varit fiender. Inte bara när Zlatan spelat i Juventus respektive Milan, dem var även fiender medans dem var lagkamrater.

– När Zlatan först kom till Inter hade vi en bra relation som dock försämrades med tiden. Inte alla spelare har samma fysik som Zlatan. När en lagkamrat har det svårt så måste man hjälpa honom och inte trycka ner honom. Det är en stor brist som Zlatan har. Ett lag består av 11 spelare och inte en. Det kanske är därför som Zlatan aldrig lyckats bli en Ronaldo eller Messi, sade ’Matrix’ till France Football.

– Det är aldrig Zlatans fel, det är alla andra. Där ser jag ännu en brist i hans karaktär.
På frågan om han någon gång personligen sett Ibra förnedra eller förolämpa lagkamrater svarade Materazzi:
– Ofta. Det hände i princip hela tiden. Zlatan vill ALLTID vinna och han kan inte acceptera att någon annan gör ett misstag. Jag tycker inte det ska vara så. De som har en lite svagare personlighet mår dåligt av sådant, säger ’Matrix’.

– Det hände till och med mig, han tryckte ner mig när jag missade en straff mot Siena i den 37e omgången av Serie A. Enligt han skulle ”vi förlora titeln” på grund av min miss. (Inter vann Serie A den säsongen.) Det blev väldigt jobbigt på träningarna, Zlatan fick mig att förstå att jag verkligen lever, på värsta sätt. En ung spelare skulle kunna ta beslutet att lägga ner fotbollen efter allt det där men jag var äldre, det gick in i det ena örat och ut ur det andra, sa Materazzi innan han avslutade med följande:
– Han är bland de fem bästa spelarna i världen, det är en av de bästa spelarna jag spelat med men stor, det är man när man kämpar för hela laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply