Matchrapport: Wigan – Chelsea 0-2

När Roberto Di Matteo presenterade sin startelva var den relativt väntad, förutom en liten överaskning med Ryan Bertrand som vänsterytter för att ersätta den skadade brasilianaren Ramires.

Säsongen kunde knappast starta bättre för Chelseas del än vad den gjorde. En snygg vändning av Hazard och sedan en snabb passning till Ivanovic ute på högerkanten (som just då verkade agera anfallare…) som kunde trycka in bollen i nätet redan i den andra matchminuten.

Kort därpå påbörjade London-klubben ett nytt anfall och Hazard var den som hade bollen i den högra delen av straffområdet. En knuff ledde till att belgaren ramlade och domaren tvekade inte att blåsa straff. Frank Lampard klev fram till straffpunkten och satte 2-0 lågt i målvaktens högra sida.

Strax före halvtid fick Wigan chansen att reducera när Di Santo fick bollen. En touch för mycket ledde dock till att Cech kunde rädda och David Luiz rensa undan.

I den andra halvleken var det återigen Wigan som satsade mot mål, när Di Santos skott blockerades efter ett inlägg av lagkamraten Antolin Alcaraz.

Med 27 minuter kvar att spela fick Chelseas nyförvärv Oscar kliva in på planen när han ersätte Eden Hazard. Belgarens första match i Premier League var mer än godkänd, och att han låg bakom båda målen var inte en slump.

I den 85:e minuten fick även Cech en chans att glänsa när han räddade ett skott från nära håll från ett Wigan som kämpade för en reducering.

Chelsea vann matchen med 2-0 efter två tidiga mål, och kan mycket väl vara nöjda med sin första match för säsongen, även om man inte skapade så mycket som man kanske borde göra i den andra halvleken.