Matchrapport: Chelsea – Newcastle 2-0

Chelsea tog emot Newcastle i sin tredje match denna Premier League-säsong, och det resulterade även i en tredje vinst.

Till en början var det någorlunda jämnt mellan de båda lagen, även om man fick känslan av att Chelsea hade övertaget spelmässigt. Även resultatmässigt fick man övertaget i den 21:a matchminuten, när Torres (till synes felaktigt) fick en straff med sig efter att ha fallit i straffområdet. Den här gången satt den ordinarie straffskytten Frank Lampard på bänken, och istället fick Eden Hazard kliva fram. Belgaren satte kallt 1-0 (och sitt första Premier League mål) i  målvakten Kruls högra hörn.

2-0 kom i den 46:e minuten, precis innan halvtid. Hazard hade bollen och assisterade Torres som snyggt klämde in den mellan Tim Krul och hans vänstra stolpe.

I andra halvlek försökte Newcastle pressa för ett reduceringsmål och skapade en del chanser framför Chelsea-målet, men bollen ville inte gå in. Den bästa chansen kom förmodligen med cirka 10 minuter kvar av matchen, när Ba avlossade ett skott från nära håll, men en bra räddning från Cech gjorde 2-0 till slut blev slutresultatet.