Marseille tappade segern sent

Trean och fyran möttes idag i Rennes för att slåss om oerhört viktiga poäng. Rennes ligger precis i fighten om Europa-league platserna och Marseille ligger precis över, i fighten om ligatiteln med Lyon och PSG. Idag blev det ingen seger när Rennes kvitterade sent.

Marseilles ena Ayew-broder, denna gången Andre, stod för 1-0 efter 37 minuter. Valbuena slog en fin djupledsboll som Ayew kallt rullade in bredvid Costil. Kvitteringen för Rennes dröjde till minut 59 då Teophile-Catherine helt omarkerad kunde nicka in 1-1 för hemmalaget.

OM skulle ta ledningen en andra gång i matchen. Denna gången var det den andra Ayew-brodern, Jordan, som skulle göra sitt sjunde för säsongen. Amalfitano slog ett inlägg till den bortre stolpen där Ayew stod och sköt in bollen med en volley.

Men ledningen skulle OM tappa sent. Sanes inlägg kom Mandanda emellan, men hans något svaga prestation gjorde så att bollen stutsade ut till Allessandrini som kunde göra 2-2 i öppen bur.

Poängen delades broderligt vilket innebär att Marseille tappar i kampen om guldet gentemot Lyon och PSG, medans Rennes markerar sin fjärdeplats.