Marseille och PSG delade på poängen på Stade Vélodrome

Serieledarna Marseille tog emot ligatvåan Paris Saint Germain och det var en mycket intensiv match publiken bjöds på. Båda lagen spelade jämnt och det var hemmalaget som skulle ta ledningen genom André Pierre Gignac, som i den 17:e matchminuten kom fram på högerkanten och rullade in bollen till vänster om Sirigu i PSG-målet.

Men våran svenske storstjärna ville inte vara ett dugg sämre och på en hörna i den 22:a minuten fick vi se en patenterad Zlatan-klack då han med ryggen mot målet lyckades vrida till foten och träffade bollen med klacken och utan chans för Mandanda i Marseilles mål.

Och som om inte det vore nog så skulle Zlatan, bara två minuter senare, även göra 2-0 då han på en frispark sköt bollen genom muren och Mandanda var inte alls beredd på det och nog inte alls var nöjd med sin murs agerande.

I den 32:a minuten var det Gignacs tur att göra sitt andra mål i matchen när han kom högst upp på Valbuenas hörna och nickade in 2-2 till Marseille.

Inget mer mål gjordes i matchen men det var en match av hög klass och det var mycket känslor och små bråk på planen och den hade sannerligen allt som en derbymatch kan tänkas innehålla.

Efter dagens möte som kallas Le Classique står båda lagen kvar på 1:a respektive 2:a plats i tabellen.