Marocko har lämnat in en protest till Fifa efter VM-semifinalmatchen mot Frankrike!

bet365
Marocko har lämnat in en protest till Fifa efter VM-semifinalmatchen mot Frankrike!

Efter Marockos förlust mot Frankrike i VM-semifinalen har landets fotbollsförbund skickat ett klagomål till Fifa. De hävdar att domaren var partisk mot dem under matchen. Även om det var en jämn match, och en imponerande uppvisning av Marocko med tanke på motståndaren, förlorade de i slutändan med 0-2. Se och spela på fotboll live =>

Det marockanska fotbollsförbundet (FRMF) har nu lämnat in en officiell protest till det internationella fotbollsförbundet Fifa. Anledningen är en situation i den första halvleken där Marockos mittfältare Sofiane Boufal kolliderade med en försvarare i det franska straffområdet. Domaren Ceasar Ramos valde att inte döma ut en straff till Marocko, utan gav istället Frankrike en varning tillfrågad.

Marocko Lämnar in protest till Fifa

Det marockanska fotbollsförbundet har publicerat ett uttalande där de uttrycker sin ilska över domaren Ceasar Ramos agerande under semifinalmatchen. Förbundet sade att de var ”förvånade” över att det videoassisterande domarsystemet VAR (Video Assistant Referee) inte ingrep när Marocko blev foulat flera gånger. De meddelade också att de tänker söka rättvisa för sitt lag och sa att de ”inte kommer att skygga för några medel”. Tränaren Walid Regragui stöder protesten och uttryckte sin förhoppning om att Frankrike vinner den sista matchen.

Lagkaptenen som representerar nationen.: ”Vi skulle haft straff”

Fifa har ännu inte svarat på Marockos protest. Regragui sade dock: ”Vi skulle ha fått en straff och Sofiane skulle inte ha fått ett gult kort.” Kroatien väntar på lördag i en match om tredjeplatsen. Eftersom kapten Romain Saiss gick ut skadad i semifinalen kommer Marocko att vara utan honom i matchen. Dessutom finns det flera frågetecken kring vilka spelare som kommer att vara tillgängliga för uttagning. Följaktligen”, säger Walid Regragui, ”vill vi inte ta några risker”

Han är inte säker på om han ska spela bronsmatchen. Å ena sidan vill han åka hem med en medalj, men å andra sidan är förlusten i semifinalen fortfarande kvar.

”Om jag ska vara ärlig känns det här inte som en särskilt viktig match”, säger Regragui uppriktigt. ”Vi hade hellre spelat i finalen.”

Marocko ställs mot Kroatien i jakten på bronsmedaljen på lördag den 17 december. VM-bronsmatchen sänds på kanal TV4 och kan streamas live på cmore.se. VM-finalmatchen börjar inte förrän kl. 16:00 svensk tid. Här är lagens potentiella startelvor, odds & H2H  inför VM-bronsmatchen. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply