Marek Hamsik kopplas ihop med Borussia Dortmund

Lista: 10 stjärnor som missar VM 2018

Dortmund vill värva från Napoli

Borussia Dortmund har under den senaste tiden blivit av flera med viktiga spelare. Mats Hummels har flyttat till Bayern München och Manchester City har värvat İlkay Gündoğan. Dessutom talar det mesta för att Henrikh Mkhitaryan kommer att göra Zlatan Ibrahimovic sällskap i Manchester United. Nu vill Dortmund ersätta dessa spelare. Den tyska klubben riktar sin blickar mot Napoli och Marek Hamsik, uppger Football Italia.

Ryktena om att Marek Hamsik kan lämna Napoli verkar aldrig vilja dö ut. Detta trots att spelaren gång på gång meddelat att han vill stanna i den italienska klubben. De som har ryktats vilja plocka in slovaken flest gånger är Serie A-konkurrenten Juventus. I höstas pratades det om att klubben på nytt var intresserad av Hamsik. Nu verkar det som att Juventus har fått konkurrens i sin jakt på Napolis lagkapten.

Enligt Football Italia är Borussia Dortmund sugna på att värva Hamsik från Napoli. Bland annat sägs det att den tyska klubben ser slovaken som en potentiell ersättare till Henrikh Mkhitaryan, som med största sannolikhet skriver på för Manchester United under de kommande dagarna.

Svår värvning

Dock så kommer det bli väldigt svårt för tyskarna att värva HamsikNapoli har gått ut med att man absolut inte vill sälja spelaren. Om man mot förmodan ändå skulle lyssna på eventuella bud på spelaren kommer Dortmund behöva konkurrera med klubbar som Atlético MadridChelseaPSG och tidigare nämnda Juventus.

Hamsik har spelat för Napoli sedan sommaren 2007. Då lämnade han Brescia för att flytta till klubben. Under de nio åren mittfältaren har spenderat i Neapel har han blivit en ikon för klubbens supportrar. Den här sommaren var han uttagen i Slovakiens EM-trupp och gjorde ett mål i turneringen.

Förutom att jaga Hamsik kan Dortmund även tänka sig att plocka in Andre Schürrle från Bundesliga-kollegan Wolfsburg, och under våren uppgavs det också att klubbens ledning var på jakt efter Romelu Lukaku.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply