Manchester United redo att sätt nytt transferrekord för att få James Rodriguez

Manchester United redo att sätt nytt transferrekord för att få James Rodriguez

United är redo att spendera stort på Real Madrid-stjärnan Rodriguez

Manchester United är beredda att buda över Chelsea för att få Real Madrid mittfältaren James Rodriguez, och är redo att sätta ett nytt brittiskt transferrekord på samma gång. 

The Red Devils slog transferrekord när de värvade Angel Di Maria från Madrid under sommaren 2014. Då spenderade klubben 59,7 miljoner pund för att få argentinaren och nu är de alltså beredda att spendera ännu mer för att landa den colombianska stjärnan.

Rodriguez har länkats ihop med en flytt från Bernabeu vid flera tillfällen under den senaste perioden. Manchester United har varit på jakt efter James Rodriguez sedan november  och nyligen var Real Madrid erbjuder James Rodriguez för Eden Hazard”. Nu är alltså Premier League-duon United och Chelsea både väldigt angelägna om att värva honom till vilket pris som helst.

Reals värvningsförbud kan påverka?

Premier League-giganternas möjligheter att värva den colombianska stjärnan kan påverkas av Real Madrids värvningsförbud som stoppar laget från att värva spelare efter detta transferfönstret fram till och med sommaren 2017. Det kan gör att det kanske väljer att ha kvar honom tills transferförbudet är klart.

Rodriguez situation kan påverka?

Trots transferförbudet så kan en affär bli av då Rodriguez inte verkar ha en given plats vare sig Real eller landslaget. Under Rafa Benitezs tid som tränare för Real så var 24-årigen inte hans favorit och Rodriguez valdes heller inte ut av Zinedine Zidanes till hans lag inför debutmatchen som ny tränare för Real Madrid. Rodriguez har inte heller lyckats ta en plats i det spanska landslaget. Hans agent har gjort klubbar medvetna om hans situation.

Real Madrid spenderade 61 miljoner pund på Rodriguez när han värvades från AS Monaco efter att han hade imponerat stort under VM 2014. För att Real Madrid ska sälja honom så måste någon vara beredd att betala åtminstone detta för honom. United sägs vara redo att sätta ett nytt transferrekord för att få honom. Därmed ökar sannolikheten för att en affär blir är ganska stor trots transferförbudet.

Läs även: 10 saker du inte visste om James Rodriguez

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply