Manchester-klubbarna gör upp om Rodrigo Hernandez

Manchester-klubbarna gör upp om Rodrigo Hernandez

Rodrigo Hernandez till Premier League?

Mittfältaren som gjort succé under sin debutsäsong i Atlético Madrid har många Premier League-klubbar efter sig. Det är framför allt Manchester United och Manchester City som visat intresse.

Rodrigo Hernandez lämnade för några år sedan Atlético Madrids ungdomslag för spel i Villarreal. Hos den gula ubåten utvecklades mittfältaren väldigt mycket och sommaren 2018 köptes han tillbaka av Atlético för 25 miljoner euro. Spelarens första säsong på Estadio Metropolitano har varit väldigt bra och det pratas om att spelaren kommer förbättra sitt kontrakt under den kommande sommaren.

För närvarande har spelaren ett kontrakt med Atlético som sträcker sig till och med sommaren 2023 med en utköpsklausul på 70 miljoner euro. Den låga summan har gjort att flera klubbar, framför allt i Premier League, riktat blickarna mot den Madrid-födde spelaren och betala vad som krävs för att få till en flytt till de brittiska öarna.

Det är The Telegraph som kommer med uppgifter om att framför allt de båda Manchester-klubbarna Manchester United och Manchester City ska vara väldigt intresserade av att knyta till sig ’Rodrigo’.  I Manchester City ser man spelaren som en ersättare till den snart 34-årige Fernandinho och sägs vilja betala spelarens klausul i sommar.

City ska även ha blickarna på Lyons Tanguy Ndombele men Rodrigo ska vara den spelare man har högst upp på önskelistan för en mittfältsvärvning.

Även Manchester United ska vara intresserade av den defensive mittfältaren. De båda Manchester-lagen spelar mot varandra på onsdagskvällen med avsparkstid klockan 21:00.

SE ÄVEN: Succé i Leicester – nu jagas han av Manchester City

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply