Manchester City vs Blackburn 1-1 – FA-Cupen 2014

City fick bara 1-1 på Ewood Park

Manchester City fick nöja sig med 1-1 i FA Cup-mötet mot Championship-laget Blackburn.

Premier League-tvåan City och Championship-laget Blackburn sparkade igång den tredje omgången av FA Cupen.

Det var föga överraskande City som spräckte målnollan i matchen. Precis innan pausvilan nickskarvade Edin Džeko vidare till anfallskollegan Alvaro Negredo som satte bredsidan till. Av reprisbilderna att döma så stod spanjoren i misstänkt offsideposition.

En kalldusch för Gary Bowyer och hans Blackburn, som gärna hade sett sin målnolla intakt efter den första halvleken.

Blackburn skulle dock replikera i den 55:e minuten. Rudy Gestede nådde högst på en hörna. City-målvakten Costel Pantilimon släppte en onödig retur rätt på fötterna på lagkaptenen Scott Dann som distinkt tryckte in kvitteringen.

City var sedan nära att kvittera ett antal gånger men den forne engelske landslagsmålvakten Paul Robinson stod i vägen.

I matchens slutskede blev bortalagets Dedryk Boyata utvisad då han onödigt sparkade omkull D.J. Campbell.

Matchen slutade 1-1 vilket var en rejäl missräkning för Pellegrini och hans City som nu tvingas till omspel.

Noterbart var att varken John Guidetti eller Marcus Olsson fanns med i matchtrupperna.