Manchester City vill värva Alexis Sánchez och en vänsterback

Manchester City vill värva Alexis Sanchez och en vänsterback

Manchester City jagar Alexis Sánchez och en vänsterback

Manchester City planerar för två värvningar i januari. Klubben vill plocka in Alexis Sánchez och en vänsterback, uppger Daily Mirror.

Manchester City siktar på att vinna Premier League i år och vill även nå långt i Champions League. För att öka sina chanser till detta så vill klubben värva Alexis Sánchez och en vänsterback, skriver Daily Mirror. De vänsterbackarna som engelsmännen kan tänka sig att värva är Ryan Bertrand (Southampton), Faouzi Ghoulam (Napoli) och Aarón Martín (Espanyol).

Sánchez har kopplats ihop med City under en lång tid. Chilenaren sägs vara redo att lämna Arsenal och en flytt till Etihad Stadium verkar vara på gång. För en vecka sedan rapporterade vi på Silly Season Sverige om att de ljusblå planerar att lägga ett bud på Sánchez.

Prissänkning

Under det förra transferfönstret stoppade Arsenal Sánchez från att lämna klubben för City. Den här gången kommer de ljusblå att komma med ett lägre bud än det som föreningen erbjöd i somras. Då var City villiga att spendera 60 miljoner pund på spelaren. I vinter kommer det att vara endast ett halvår kvar på Sánchez kontrakt med Arsenal, vilket gör så att Manchesterklubben värderar honom till ett lägre pris. De ryktas erbjud omkring 20 miljoner pund för sydamerikanen.

Det återstår att se om Arsenal skulle acceptera en sådan prissänkning. Om klubben inte väljer att sälja Sánchez i januari kan han lämna gratis under sommaren.

Sedan 2014

Sánchez har spelat för Arsenal sedan juli 2014. Under sin tid i föreningen har han vunnit FA-cupen två gånger. Efter över tre år på Emirates Stadium så talar det mesta för att stjärnans tid i klubben är över.

Tidigare under karriären har chilenaren spelat för bland annat BarcelonaUdinese och River Plate.

Vill ha in en vänsterback

City vill även plocka in en vänsterback för att ha ett alternativ till skadade Benjamin Mendy. I januari kommer klubben att försöka värva antingen BertrandGhoulam eller Martín.

Fler heta transferrykten

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply