Manchester City vill köpa van Dijk – planera storsumma

Manchester City vill köpa van Dijk - planera storsumma

Manchester City planerar nytt storköp – från PL-rivalerna

Enligt brittisk media ska Southamptons mittback finnas på Citys önskelista under januarifönstret och ett bud på hela 50 miljoner pund sägs vara på väg att skickas.

Virgil van Dijk är Southamptons försvarsklippa och har sen ankomsten från Celtic i september 2015 varit en av lagets bästa spelare. Den holländske landslagsmannen har gjort över 50 matcher i den rödvita tröjan och då han imponerat på de största klubbarna i Premier League ser van Dijks sejour i klubben ut att vara över.

Manchester City är nämligen beredda med att lägga ett bud för att köpa loss spelaren och detta med en summa på 50 miljoner pund, drygt 575 miljoner kronor.

Spelaren förlängde sitt kontrakt med Southampton så sent som i maj tidigare i år vilket innebär att han sitter på ett kontrakt till och med juni 2022.

Även Liverpool och United med i kampen

Van Dijk har varit en väldigt viktig pjäs i Southampton och har gjort ett så stort intryck att Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho har fått upp ögonen för den holländske landslagsmannen och sägs vilja värva honom skriver den engelska tidningen The Mirror. Mourinho sägs vara ute efter van Dijks ledarskap och aggressiva spelstil som han tror är det som saknas i Uniteds trupp. Utöver Eric Bailly, som värvades i somras för hela 30 miljoner pund, och Antonio Valencia, så anses försvaret vara för svagt för Mourinhos del och han tycker att de saknar den mentala styrka som krävs.

Tidigare har även Liverpool kopplats ihop med spelaren.

Läs mer på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply