Manchester City vände och vann mot Southampton

Southampton startade överraskande nog med Rickie Lambert, förra säsongens skyttekung i Championship, på bänken. Jay Rodriguez fick dock chansen direkt, precis som nyförvärvet Jack Rodwell i City.

Saints visade ingen respekt och var det bättre laget från start, där man vågade att spela ut helt. Efter åtta minuters spel fälldes Sergio Aguero av Nathaniel Clyne, och det kan mycket väl vara en allvarlig knäskada för anfallaren som bars ut på bår. In kom Edin Dzeko och Manchester City växte därefter in i matchen och tog över allt mer. Sjutton minuter in i matchen fälldes Carlos Tevez av Jos Hooiveld och domaren dömde korrekt straff. Straffen slogs dock väldigt svagt av David Silva när gamle Kelvin Davies räddade lätt.

Med fem minuter kvar av den första halvleken hittade dock Samir Nasri fram med en fin passning till Carlos Tevez. Fri med målvakten satte anfallaren bollen intill den främre stolpen, där det var ett lite tveksamt agerande av Kelvin Davies. City pressade på mot ett slutkört Saints i slutet av den första halvleken, men det blev inga fler mål och Manchester City hade en uddamålsledning inför den andra halvleken.

Manchester City förde spelet inledningsvis och Samir Nasri fortsatte starkt, när han skickligt tog sig förbi på vänsterkanten och spelade in till en fristående Dzeko. Edin Dzeko fick dock ingen träff på bollen och Kelvin Davies klarar enkelt. Och tio minuter in i halvleken var det nära igen för City, när Tevez spelade in en boll som slutade med att David Silva sköt i ribban. Direkt efter genomförde Saints sitt första byte, när Jay Rodriguez gick av och målsprutan Rickie Lambert fick komma in.

Och Saints lyfte sig direkt med Lambert på planen och som en blixt från klar himmel kvitterade gästerna. Rickie Lambert stänkte in ett skott, stenhårt till höger om målvakten Joe Hart. Efter det pressade Manchester City, men på en snabb hörna kontrade ett modigt Southampton och inhopparen Steven Davis dunkade in 1-2 vid den bortre stolpen. Mancini agerade direkt efter gästernas ledningsmål och böt in Mario Balotelli med 20 minuter kvar.

Direkt är han inblandad i en situationen, som slutligen gav Edin Dzeko bollen, som han dunkade in i nätmaskorna. Det blev efter det en galen atmosfär på Etihad Stadium där båda lagen satsade, där först Saints hade ett kanonläge. City bröt och vände snabbt i en omställning som slutade med att Balotelli missade från nära håll. Manchester City pressade på efter det för att få till ett ledningsmål och med tio minuter kvar kom också 3-2 för City. Bollen slogs in i straffområdet av Carlos Tevez, som nickades bakåt av en Southampton-försvarare. Samir Nasri klippte till och bollen gick distinkt in i nätmaskorna.

Saints flyttade upp och försökte få till en kvittering, där man dessutom gjorde sitt tredje byte, där Billy Sharp kom in och Jason Puncheon lämnade planen. Men Manchester City stod emot och vann matchen med 3-2.