Manchester City måste slå transferrekord för att värva De Bruyne

Att Manchester City är ute efter Kevin De Bruyne är ingen hemlighet, men det blir inte billigt för engelsmännen om de lyckas värva belgaren.

Kevin De Bruyne har imponerat rejält under sina 18 månader i Wolfsburg, sedan han anlände till klubben från Chelsea. Han fick aldrig någon ärlig chans att visa vad han går för i Premier League, men nu kan han få revansch. Manchester City uppges nämligen vara enormt intresserade av den belgiske landlagsmannen, och enligt flera engelska och tyska medier ska man desperat vilja knyta till sig honom under transferfönstrets slutskede.

Nobbar budet – kräver ytterligare tio miljoner pund

Enligt The Mirror ska den tyska klubben ha bestämt sig för att nobba Manchester Citys senaste bud på omkring 47 miljoner pund. De sägs endast vara villiga att sälja sin nyckelspelare om City möter deras värdering på skyhöga 80 miljoner euro, vilket blir 57 miljoner pund för Citys del. En sådan affär skulle innebära att engelsmännen slår sitt transferrekord för andra gången i sommar, då Raheem Sterling kostade 49 miljoner pund att lösa från Liverpool.

Erbjuds nytt kontrakt med flyktsklausul

Wolfsburg kämpar frenetiskt för att hålla kvar sin guldklimp, och det genom att i kombination med den sanslösa prislappen erbjuda 24-åringen ett nytt kontrakt med klubben. I och med en förlängning sägs det att spelaren skulle tjäna 150 000 pund i veckan, vilket fortfarande är lägre än de 200 000 pund i veckan i Manchester City erbjuder. Det kontrakt som erbjuds sägs dock ha en klausul som innebär att De Bruyne är fri att lämna om Wolfsburg inte når upp till de mål som parterna kommer överens om.

Agenten är ”rasande”

Spelarens agent Patrick De Koster är mycket upprörd över en incident som skedde i tysk TV häromdagen. De Bruyne ska ha blivit ”lurad” av en journalist vid eventet han deltog i att upprepa orden ”jag, Kevin De Bruyne, kommer att spela i Wolfsburg nästa säsong” på tyska, ett språk som belgaren inte behärskar.

– Jag är rasande över vad som hänt. Kevin ville visa respekt genom att närvara vid det här eventet. Inget beslut har tagits om Kevins framtid i det här transferfönstret,  säger De Koster till Sky Sports.

– Vi måste fortfarande ta reda på om Wolfsburg nått en överenskommelse med någon klubb. Kevin är fortfarande en Wolfsburg-spelare och är fokuserad på sitt jobb i klubben. Han är också lycklig i Wolfsburg, fortsätter agenten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply